Tartă cu varză și ciuperci

tartă cu varză și ciuperci

 

Avem o nouă rețetă de tartă aperitiv! Ce spuneți de o tartă cu varză și ciuperci pentru cina de azi…sau poate pentru cea de mâine? 

Ingrediente pentru tartă cu varză și ciuperci:

Pentru aluat:

● 300 g făină
● 200 g unt

● 5 linguri apă rece
● un ou

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 1/4 capățână varză
● 4 ouă

● 200 ml smântână
● 300 g ciuperci

● sare

● piper

1. Pentru aluat, se framântă ingredientele până se obține o cocă omogenă. Se dă la rece.
2. Ciupercile se curăță și se pun în tigaie la călit, la foc mare. Se lasă 10 minute să se evapore apa.
3. Între timp, varza se toacă fideluță, se freacă cu puțină sare, se lasă un pic și apoi se presează de suc.
4. Se amestecă varza cu ciupercile călite, aluatul se întinde într-o formă de copt, se taie marginile, se așază amestecul
de varză-ciuperci. Se bat ouăle cu smântâna, sarea și piperul și se toarnă peste varză. Se lasă la cuptor 30 de minute.

Încerarcă și rețeta de Cataif!