Tartă cu umplutură de ciocolată și nuci

tarta-cu-umplutura-de-ciocolata-si-nuci

Avem nevoie și de un mic răsfăț…și, cel mai bun răsfăț este un desert doldora de ciocolată. Eu am ales să fac această tartă cu umplutură de ciocolată și nuci și vă ofer și vouă o felie! 

Ingrediente pentru tartă cu umplutură de ciocolată și nuci:

Pentru aluat:

● 250 g făină
● 125 g zahăr

● un ou
● 100 g unt

● coaja unei lămâi
● un praf sare

Pentru umplutură:

● 150 g ciocolată neagră
● 150 ml frișcă lichidă

● 20 g unt
● 100 g miez de nucă

1. Pentru aluat, oul se amestecă bine cu zahărul și un praf de sare. Făina se pune pe masa de lucru, și se face un gol în centru unde se pun oul, coaja de lămâie și untul topit fără ca acesta să ajungă lichid. Se amestecă bine, se întinde o foaie care se transferă în forma de copt tapetată cu hârtie. Se coace 15 minute.
2. Pentru umplutură, se fierbe frișca și apoi se toarnă clocotită peste ciocolata ruptă bucăți. Se amestecă pentru topire și apoi se pune untul.
3. Se toarnă peste tarta răcită, iar deasupra se așază nuca. Se lasă 2 ore înainte de taiere.

Sursa foto:Shutterstock