Stifado

stifado

Dintr-o vacanță din Grecia m-am întors cu prețioasa rețetă originală a unui preparat tradițional grecesc: Stifado. Abia aștept să-l pregătesc din nou! 

Ingrediente pentru Stifado:

● 500 g carne de vită

● 500 g arpagic

● 2 linguri ulei
● 2 căței usturoi

● 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
● o linguriță chimen măcinat

● o lingură bulion
● 150 ml vin roșu

● coaja rasă a unei portocale
● o foaie dafin

● sare

● piper

1. Într-o cratiță se încinge uleiul și se rumenesc arpagicul întreg și usturoiul feliat. Se lasă 5 minute.
2 . Se adaugă carnea și se amestecă mereu pentru a ajuta rumenirea uniformă. Se pun scorțișoara, chimenul și bulionul, sare și piper.
3. Se toarnă vinul, se completează cu apă care să depășească ceapa și carnea, se pun coaja de portocale, foaia de dafin și se lasă să ajungă la punctul de fierbere.
4. Se pune capac și se lasă la fiert, la foc mic, 90 de minute. Se ia capacul și se mai fierbe o oră.

Am și o rețetă demențială de prăjitură grecească…și ți-o dau și ție!

Loading...