Prăjitură cu ciocolată și fructe uscate

prajitura-cu-ciocolata-si-fructe-uscate

Prăjitură cu ciocolată și fructe uscate vă invit să pregătiți. Consistența este cremoasă și perfectă pentru o masă de Sărbătoare! 

Ingrediente pentru prăjitură cu ciocolată și fructe uscate:

✽ 225 g ciocolată neagră cu 70% cacao
✽ 5 ouă

✽ o portocală
✽ 25 g unt nesărat
✽ 2 linguri pesmet fin
✽ esență de vanilie

✽ 225 g alune
✽ 225 g nuci

✽ 65 ml coniac
✽ 200 g zahăr tos

Pentru decor:

✽ 100 ml frișcă lichidă

✽ 100 g ciocolată neagră
✽ decorațiuni de ciocolată

1 Alunele, nucile și ciocolata ruptă bucăți se pun în cuva unui robot și se macină nu foarte mărunt. În lipsa unui robot se vor toca cu un cuțit foarte bine ascuțit.
2 Se pune amestecul într-un vas, se adaugă esența de vanilie, coniacul, untul topit și zahărul tos. Se amestecă, apoi se adaugă treptat gălbenușurile, amestecând după fiecare. La final, se pune coaja de portocală tăiată cubulețe cât mai mici.
3 Se bat albușurile spumă și se adaugă treptat în amestec, încorporând bine după fiecare tranșă de 3-4 linguri. Se pune amestecul final în tava unsă cu unt și presărată cu pesmet, se coace 60-70 de minute. Se lasă 10 minute după coacere înainte de a scoate din tavă.
4 Se fierbe 23, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți, se amestecă și se întinde peste
prăjitură. E mai bună a doua zi. Se ornează cu decorațiuni de ciocolată, după gust.