Fursecuri glazurate

fursecuri-glazurate

Am făcut ieri aceste fursecuri glazurate și neapărat trebuie să vi le laud și vouă! Au fost preferate copiilor…în detrimentul cozonacilor!  

Ingrediente:

Pentru aluat:

✽ 250 g făină
✽ 75 g migdale măcinate
✽ 2 lingurițe ghimbir măcinat
✽ 2 linguri cacao

✽ o linguriță praf de copt
✽ o linguriță bicarbonat
✽ 200 g miere

✽ 75 g unt

Pentru glazură:

✽ 100 g zahăr pudră ✽ 100 g ciocolată cu 70% cacao
✽ 3 linguri apă

Într-un bol, se amestecă bine făina, bicarbonatul, praful de copt, migdalele, ghimbirul, cacaua.
2 Untul și mierea se pun pe foc pentru a se topi și apoi se toarnă peste amestecul cu făină. Odată amestecate bine și transformate în aluat, acesta se lasă să stea 30 de minute.
3 Se întinde aluatul, se taie cu diferite forme care se așază în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coc 15 minute și se lasă apoi să se răcească în totalitate.
4 Pentru glazura de ciocolată, aceasta se topește la bain-marie, se scufundă toate fursecurile și se lasă pe un grătar să se închege. Apoi, zahărul se freacă bine cu apa și se toarna peste fiecare. Se lasă din nou să se închege foarte bine.

 

 

Loading...