Fursecuri sfărâmicioase

fursecuri-sfaramicioase

Îmi plac de mor aceste fursecuri sfărâmicioase și le fac des, indiferent de ocazie! Le-am făcut și acum pentru că am musafiri care mi le-au cerut special! 

Ingrediente fursecuri:

✽ 120 g cacao
✽ 450 g zahăr tos

✽ 4 ouă
✽ 250 g făină ✽ 100 g zahăr pudră
✽ 120 ml ulei
✽ 2 lingurițe praf de copt
✽ esență naturală de vanilie de Madagascar
✽ 1/2 linguriță sare

1 Se amestecă cacaua, zahărul tos și uleiul. Se adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare, apoi se pune esența naturală de vanilie de Madagascar.
2 Se amestecă faina cu praful de copt și sarea și se pune în amestecul cu cacao. Se acoperă și se lasă 4 ore la crescut.
3 Se lucrează aluatul pe masă pentru a elibera aerul și apoi se împarte în mici bile nu mai mari ca o nucă.
4 Se trece fiecare bilă prin zahăr pudră și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Aceste fursecuri se coc 10-12 minute.

Dacă ai poftă de altfel de fursecuri, iată mai departe o rețetă de fursecuri cu mascarpone!