Cozonac cu mac și glazură

cozonac-cu-mac

Mă pot abține de la orice fel de dulciuri dar în fața celor cu mac sunt fără putere iar dacă vorbim despre acest cozonac cu mac…sunt fără scăpare! 

Ingrediente cozonac cu mac:

Pentru aluat:

✽ 275 g făină

✽ 70 g unt
✽ 70 g zahăr

✽ 50 ml lapte

✽ 2 ouă
✽ un plic drojdie uscată de la Dr. Oetker

Pentru umplutură:

✽ 250 g mac

✽ 2 ouă

✽ 30 g unt

✽ 80 g zahăr
✽ 2 plicuri zahăr vanilinat
✽ 40 g stafide

✽ 50 g fructe confiate

Pentru glazură:

✽ 200 g zahăr

✽ un albuș

1 Pentru umplutură, se pune macul într-o crăticioară, se acoperă cu apa și se lasă la fiert 5 minute din momentul în care dă în clocot. Se trage de pe foc, se acoperă și se lasă așa o oră. Apoi, se pune la scurs într-un tifon.
2 Pentru aluat, drojdia uscată se amestecă cu laptele, se adaugă ouăle bătute în prealabil. Se adaugă făina și zahărul și se amestecă aluatul. Apoi se adaugă untul moale și se amestecă din nou pentru încorporare. Se lasă la crescut pentru o oră. Macul bine scurs se mixează cu untul,
zahărul, zahărul vanilinat, un ou întreg și un albuș. Se adaugă stafidele, fructele confiate.
3 Se întinde sub forma unui dreptunghi, se pune macul, se rulează, se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la crescut 30 de minute. Se unge cu gălbenuș și se coace 40 de minute. Se servește cu glazura făcută din amestecul de albuș ușor bătut cu zahărul pudra.