Cornuri de casă umplute cu gem

cornuri de casă umplute cu gem

Cornuri de casă umplute cu gem- un desert pe care trebuie să înveți să-l faci. Nimeni nu l-a refuzat vreodată și ingredientele sunt ieftine! 

Ingrediente pentru cornuri de casă umplute cu gem:

● 500 g făină ● un cub drojdie proaspătă
● 1/2 linguriță zahăr
● 4 linguri ulei
● un praf de sare

● gem, după gust
● zahăr pudră, pentru servit

1. Drojdia se fărâmițează și se amestecă bine cu 100 ml apă, o lingură de făină și zahăr. Se lasă 10 minute.
2. Făina se cerne, se face un gol la mijloc și se toarnă maiaua. Se amestecă ușor, se presară sare. Se adaugă uleiul și apoi apă, puțin câte puțin, pentru a ajuta la legarea aluatului. Când aluatul este omogen, se
lasă la crescut o oră.
3. Se lucrează aluatul crescut pe masa presărată cu puțină făină, se întinde și se taie în funcție de forma dorită a cornurilor.
4. Se umplu cu gem, se rulează și apoi se așază în tava de copt. Se coc 30 de minute și se presară cu zahăr pudră după răcire.

Mai încerci un desert cu gem? Ce spui de o tartă Linzer?