Cojile de lămâi și portocale confiate – cum le prepari

Cojile de lămâi și portocale confiate  - cum le prepari

Ai nevoie de cojile de lămâi și portocale confiate pentru a da un plus de savoare deserturilor. Nu vei regreta timpul petrecut în bucătărie.

Confierea cojilor de lămâi, portocale sau alte citrice nu este un procedeu greu sau anevoios.

Rezultatul te va încânta, iar cozonacii, prăjiturile și alte deserturi vor fi cu mult mai gustoase.

Prietenii te vor ruga să le mai faci surprize dulci și îți vor cere rețeta.

Poți confia coji de lămâie și portocale, dar și de mandarine, pomelo sau grapefruit.

Trebuie doar să fii atentă să nu te arzi în timpul preparării cu zahărul fierbinte.

Cojile de lămâi și portocale confiate

Poți confia coaja citricelor sau felii ale acestora, după preferințe.

Ar fi bine să cumperi fructele citrice organice. Dacă nu-ți permiți le poți ține puțin în apă cu bicarbonat de sodiu înainte de folosire.

Această procedură le va ajuta să elimine pesticidele cu care au fost stropite.

Pentru coji de lămâie confiate ai nevoie de

– 3-4 lămâi

– apă

– 500 grame zahăr (plus o mică cantitate pentru decorare)

Cojile de lămâie și portocale dau savoare deserturilor

Cum procedezi – taie coaja de lămâie evitând partea albă a fructului care este mai amară.

Pune apa la fiert, iar când dă în clocot adaugă și cojile pregătite.

Lasă-le să fiarbă până când vezi că s-au înmuiat puțin.

Testează-le cu ce ai la îndemână – cuțit, furculiță, scobitoare.

Dacă sunt gata, scoate-le și trece cojile de lămâie într-o strecurătoare apoi puțin prin apă rece.

Separat, pune apa într-un vas pe foc, adaugă zahărul și amestecă până acesta s-a dizolvat.

Pune coaja de lămâie, iar când începe să fiarbă oprește focul.

Lasă acest amestec să stea la temperatura camerei peste noapte.

A doua zi pui vasul la foc mic și lași siropul 30 de minute pe aragaz.

La final, scoți cojile care s-au răcit într-o sită, iar mai apoi le dai prin zahăr.

Acum sunt gata de folosit la deserturi.

Cojile de lămâi și portocale confiate

Cojile de portocale confiate se prepară la fel ca în cazul celor de lămâie.

Metoda este la fel, iar rezultatul la fel de delicios.

Și pentru celelalte citrice se va proceda ca în cazul cojilor de lămâie și portocale.

Ideea este să folosești părți egale de fructe și zahăr și la jumătate din cantitatea lor apă.

Pe lângă cojile gustoase, te poți folosi și de siropul rezultat.

Sursa foto

Loading...