Ciorbă de spanac

ciorbă de spanac

Ciorbă de spanac servită cu o lingură de smântână este fix ce-mi trebuie după ospățul de la masa de Paște! Voi ați făcut-o până acum? Vă place? 

Ingrediente pentru ciorbă de spanac:

● un kg spanac
● 2 legături ceapă verde
● o rădăcină pătrunjel
● un morcov

● sucul unei lămâi
● 2 linguri ulei

● pătrunjel
● leuștean

● sare

Pentru servit:

● smântână

1. În ulei încins se pun la călit ceapa și morcovul trecut prin răzătoare. Se presară sare și, când s-au înmuiat, se
adaugă jumătate din cantitatea de spanac, tăiat fâșii.
2. Se pune și rădăcina de pătrunjel tăiată cubulețe, se toarnă apă și se lasă la fiert.
3. Când legumele sunt fierte, se adaugă restul spanacului, se lasă 5 minute, se trage oala de pe foc și se acrește cu sucul de lămâie. Se potrivește de sare și se pun pătrunjelul și leușteanul. Se servește cu smântână.

Dacă vă mai rămâne spanac să îmcercați și aceste clătite cu spanac!