Ce croissante de pe piață conțin cei mai puțini conservați. Cât de sănătoase sunt ele

croasante

Un studiu al Asociației Pro Consumatori (APC) arată că 61% dintre croissante conțin câte 2 conservanți. Află mai multe detalii despre produsele de pe piață pe care le dai copilului să mănânce.

Ce croissante mănânci – cât rău faci organismului

Dulciurile sunt preferatele copiilor, dar nici adulții nu le refuză.

Croissantele de pe piață conțin conservanți, la fel ca multe alimente, după cum toată lumea știe.

Din păcate, ele nu hrănesc sănătos organsimul. Conțin mult zahăr, grăsimi vegetale nesănătoase care ne pot altera starea de sănătate.

Au carbohidrați cu arderea rapidă care destabilizează nivelul glicemiei.

Consumat regulat, acest produs de patiserie poate declanșa afecțiuni gastroenterologice, alergice și chiar cronice, după cum informează nutriționistul Dumitru Bălan.

Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC, nu recomandă produsul copiilor, femeilor gravide și celor care suferă de diferite boli precum cele cardiovasculare.

Experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză.

Totodată, Asociația Pro Consumatori (APC) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să tragă un semnal de alarmă în privința unor produse cu o încărcătură chimică mare şi care prezintă un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor.

Ce croissante de pe piață conțin cei mai puțini conservați

92% dintre croissantele analizate conțin conservanți!

82% dintre croissantele analizate conțin arome sintetice!

77% dintre croissantele analizate conțin acid citric!

75% dintre croissantele analizate conțin între 5 și 10 aditivi alimentari!

61% dintre croissantele analizate conțin câte 2 conservanți!

Ingrediente croissante de pe piață

Mezeluri de preferat şi de ocolit

Ingredientele regăsite în compoziția sortimentelor de croissante analizate sunt următoarele:

-apă

– ulei de floarea soarelui

– ulei de rapiță

– ulei din semințe de bumbac

– ulei de palmier

– grăsime de palmier

– lapte praf degresat

– praf de ou

– pudră din gălbenuș de ou

– gălbenuș de ou îndulcit cu zaharoză

– ou integral, alcool etilic

– zer praf

– sirop de glucoză-fructoză

– sirop de zahăr invertit

– zaharoză

– proteine din lapte

– proteine din zer praf

– unt de cacao

– unt

– proteine din grâu

– extract de malț de grâu

– ou pasteurizat

– amidon modificat

– amidon de orez

– amidon din porumb

– drojdie

– sare iodată

– miere.

Despre croissante și umplutură

Cele 61 de sortimente analizate au în umplutură : caise, cireșe, gem de căpșuni, cacao și nucă de cocos, cacao și cremă de vanilie, cacao și crema cu aromă de vanilie, cremă cu aromă de vanilie, aromă de vanilie și portocale, aromă de vanilie și de căpșuni, cremă de vanilie, aromă de vanilie și vișine, cremă de cacao, ciocolată și cremă de alune, cremă de ciocolată și vanilie, cremă cu aromă de șampanie, cremă de ciocolată și lapte frișcă, cremă de ciocolată, crema de ciocolată-rom, cremă de ciocolată cu iaurt, lapte și ciocolată, aromă de caramel, cremă de cacao, alune de pădure, arahide și cacao, cremă de alune de pădure și cacao, aromă de vin spumant italian, cremă de vin spumant cu cremă de șampanie.

Pe lângă ingredientele menționate mai sus, în compoziția umpluturii există și alte ingrediente, cum ar fi: ulei de palmier, grăsimi vegetale de palmier, dextroză, amidon de orez, apă, sirop de glucoză, zahăr, lapte praf degresat, alcool etilic, vanilină, praf de gălbenuș de ou, lactoză, sare, stabilizatori, corectori de aciditate, emulsifianți, agenți gelatizanți, conservanți și arome sintetice.

Studiu APC: Acestea sunt mărcile de parizer care au cea mai multă carne!

Umplutura reprezintă între 14% și 35% din cantitatea totală a croissantului. În privința ingredientului care dă denumirea umpluturii, proporția acestuia în umplutură variază astfel:

– Caise între 0,29 grame și 8,16 grame;

– Cirese între 0,9 grame și 8,16 grame;

– Căpșuni între 1,08 grame și 5,9 grame;

– Vișine : 8,88 grame;

– Cacao pudră între 0,35 grame și 2,52 grame;

– Ciocolată între 0,10 și 1,29 grame;

– Friscă pudră: 0,45 grame;

– Lapte praf degresat: 0,16 grame;

– Gălbenuș de ou: 0,26 grame;

– Pastă de alune între 0,4 grame și 3,6 grame;

– Extract de vanilie: 0,001% din conținutul umpluturii;

– Suc de portocale între 3,5 ml și 3,58 ml;

– Șampanie: 0,16 ml;

– Rom: 0,5 ml;

– Iaurt: 2 grame;

-Lapte cocos pudră: 0,35 grame.

26% din produsele analizate conțin margarină!

21% din produsele analizate conțin unt în proporție neprecizată.

Aditivi alimentari în croissante, în procente

– 75% din produsele analizate conțin între 5 şi 10 aditivi alimentari;

– 33% din produsele analizate conțin câte 5 aditivi alimentari;

– 20% din produsele analizate conțin câte 9 aditivi alimentari;

– 97% din produsele analizate conțin mono și digliceride ale acizilor grași;

– 92% din produsele analizate conțin conservanți, iar 61% dintre acestea conțin câte 2 conservanți;

– 77% din produsele analizate conțin acid citric;

– 23% din produsele analizate conțin alginat de sodiu;

– 13% din produsele analizate conțin sorbitol;

– 13% din produsele analizate conțin acid fosforic;

– 82% din produsele analizate conțin arome sintetice.

Informații nutriționale croissante

În ce privește valoarea energetică și carbohidrații la 100 grame de produs, croissantele analizate au peste cantitatea admisă de Ministerul Sănătății și nu sunt recomandate copiilor.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Save

Save

Save

Save

Loading...